Documentvereisten voor Nederlandse onderdanen die trouwen met Marokkanen in Marokko

Nederlandse staatsburgers die van plan zijn om met een Marokkaan in Marokko te trouwen, moeten de volgende documenten voorbereiden voordat ze Nederland verlaten:

Geboortecertificaat

Verkrijg een meertalige internationale uittreksel van je geboortecertificaat bij de gemeente waar je geboren bent. Het moet worden aangevraagd in het Engels of Frans. Meer informatie is te vinden op: https://www.government.nl/topics/registering-a-birth-and-name-of-child/applying-for-a-birth-certificate

Nationaal Strafregister

Bestel een “verklaring omtrent het gedrag (VOG)” bij je lokale gemeente.

Hieronder kunt u de applicatie downloaden

Meer informatie over hoe je dit kunt aanvragen is te vinden op: https://www.government.nl/topics/identification-documents/question-and-answer/how-do-i-apply-for-a-certificate-of-conduct-vog

Het certificaat wordt in het Nederlands uitgegeven en moet worden vertaald naar het Engels of Frans door een beëdigd vertaler in Nederland.

Je kunt hier zoeken naar een beëdigd vertaler: https://zoekeentolkvertaler.bureauwbtv.nl/

Daarna moet het worden vertaald naar het Arabisch in Marokko door gecertificeerde vertalers, die wij als onderdeel van onze diensten aanbieden.

Werkgeversverklaring

Lever een werkgeversverklaring van je bedrijf op briefpapier. De verklaring moet je functiegegevens vermelden, zoals de begindatum, functietitel, jaarlijks salaris of uurloon, en moet ondertekend zijn.

Vraag de verklaring in het Engels of Frans aan.

Daarna moet het worden vertaald naar het Arabisch in Marokko door gecertificeerde vertalers, die wij als onderdeel van onze diensten aanbieden.

Leave a Reply